Gidsel: De tvinger os til at bære bombebælter

De militante islamister, som holder en større gruppe vesterlændinge som gidsler på et gasanlæg i Algeriet, er tilsyneladende tungt bevæbnede.

Gidseltagerne har angiveligt lagt sprængstoffer rundt om bygningerne, som gidslerne holdes fanget i, og også tvunget nogle af deres mange fanger til at tage bombebælter på.

Det fortæller et fransk gidsel, som ønsker at være anonym, i et telefoninterview med tv-kanalen France 24 sent onsdag aften.

Gidslet siger også, at han sidder fanget med personer fra Malaysia, Filippinerne, Japan og England. France 24 skriver, at de ikke ved, om franskmandens udtalelse kommer under tvang eller ej.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er der 41 vestlige statsborgere blandt gidslerne, som blandt andre tæller ni nordmænd. Antallet af gidsler er endnu ikke officielt bekræftet.

De norske gidsler er alle ansat i olieselskabet Statoil, der havde 17 medarbejdere på anlægget, da de militante islamister slog til onsdag morgen kort før klokken syv dansk tid. Nogle nåede dog at slippe væk.

Angrebet på gasfeltet, der drives af BP, Statoil og det algeriske selskab Sonatrach, er ifølge gidseltagerne et gengældelsesangreb for Frankrigs militæroffensiv i nabolandet Mali.

Den norske statsminister oplyser, at det norske udenrigsministerium har sendt et udrykningsteam til Algeriet for at bistå ambassaden.

De franske myndigheder har ikke bekræftet, at der er franskmænd blandt gidslerne.

/ritzau/

 

.

Dagens Gossip