Godt nyt til købere: Boligprisen falder lidt

Prisen på enfamiliehuse faldt i august med 1,6 procent. Det kom som en lille skuffelse for markedet - men samtidig advares der om at lægge for meget vægt på tallet for en enkelt måned.

Faldet i huspriserne kommer efter små stigninger i både juni og juli. Og set over tre måneder er der tale om en beskeden prisstigning på 0,2 procent.

Dermed tegner der sig et billede af en forsigtig stabilisering på boligmarkedet - men også en risiko for nye prisfald.

- Dagens pristal er langt fra nok til at sige, at stabiliseringen af boligpriserne er vippet af pinden.

- Men det er klart, at dagens tal understreger, at der fortsat er risiko for, at prisfaldene endnu ikke er tilendebragt, siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark.

Det er især de rekordlave renter, der holder en hånd under boligpriserne. Sammen med store prisfald har de lave renter gjort det lettere for nye købere at komme ind på boligmarkedet.

Samtidig har danskerne skruet lidt ned for det økonomiske sortsyn på det seneste, påpeger Nykredits seniorøkonom Tore Stramer.

Han vurderer, at huspriserne vil ligge stort set stabilt året ud for derefter at stige beskedent i 2013. Det bygger han på, at renterne ventes fortsat at holde sig lave, at indkomsterne vil stige svagt, og at ledigheden kun vil stige i behersket omfang.

- Det er dog værd at bemærke, at usikkerheden fortsat er stor. Dansk økonomi har vist svaghedstegn over de seneste måneder, og risikoen for en mere længerevarende recession i euroområdet er øget, siger Tore Stramer.

Prisen for ejerlejligheder faldt i august med 1,4 procent, men er over tre måneder steget med 2,2 procent. Prisen på sommerhuse steg i august med 0,5 procent og er over tre måneder steget med 0,9 procent.

I Realkreditforeningen forventer direktør Karsten Beltoft, at boligpriserne samlet set kan slutte i et lille plus ved udgangen af 2012 i forhold til priserne ved årets begyndelse.

 

 

Dagens Gossip