KL: Uheldigt at handicappede børn svigtes

Det er uheldigt, hvis handicappede børn ikke får den rette træning, behandling eller hjælpemidler.

Sådan lyder det fra Kommunernes Landsforening (KL), efter at Newspaq har afsløret, at flere kommuner overhører professionelle anbefalinger og henviser handicappede børn til behandling eller hjælpemidler, der kan være skadelige for dem.

- Det er selvfølgelig uheldigt, hvis der er enkeltsager, hvor børnene ikke har fået den rigtige støtte, behandling eller hjælpemidler. Men generelt er vores indtryk, at der er stor vilje til at give børnene det, de har brug for, siger, konsulent i KL, Rigmor Lond, til Newspaq.

En satspuljeundersøgelse af børnehandicap-området i Region Hovedstaden viser bl.a. en syvårig handicappet pige måtte nøjes med en voksenkørestol fra kommunen - trods protester fra forældre og sundhedspersonale.

Og at lille Thomas ikke kunne få bevilliget benskinner, så han kan lære at gå.

Rigmor Lond opfordrer kommunerne til at blive bedre til at samarbejde på handicapområdet og henviser utilfredse familier til klagesystemet.

- Det er uheldigt, at sådan nogle ting sker. Men det er derfor, man har klagesystemet i kommunen, hvor borgerne kan klage, hvis de mener, de ikke har fået den rigtige behandling, siger hun.

Venstre vil have et serviceeftersyn af handicaplovgivningen.

- Nu vil jeg tage fat på socialministeren og bede hende om at kigge på, om der skal ændringer til i lovgivninger og i vejledningerne, så kommunen ikke udleverer en voksenkørestol til en syvårig pige, siger handicapordfører Hans Andersen (V) til Newspaq.

Han mener, at kommunerne skal blive bedre til at samarbejde på området, og det er KL enig i.

- Vi støtter op om, at der bliver større samarbejde mellem kommuner på de områder, hvor den enkelte kommune ikke har nok viden om, hvad der skal til f.eks. hvis der er for få børn med et handicap i en kommune til, at de selv kan opbygge ekspertisen, siger Rigmor Lond.

Hos Enhedslisten ser man kritikken af kommunerne som et resultat af, at man var lidt for hurtig, da man lavede kommunalreformen tilbage i 2007. Stine Brix kalder situationen meget uheldig.

- Man har simpelthen ikke tænkt igennem, om kommunerne var i stand til at løfte det her område. Derfor er det utroligt vigtigt, at vi får kigget på, om opgaven er placeret rigtigt i dag, siger Stine Brix, handicapordfører i Enhedslisten.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip