Krag vil hjælpe hjerneskadede uden penge

20/09/2012 12:50

Newspaq

Nyheder
Sundhedsminister Astrid Krag (SF) vil have styrket indsatsen for hjerneskadede, der har brug for genoptræning. Hvert år får 2500 danskere en hjerneskade af for eksempel en blodprop i hjernen eller efter en voldsom trafikulykke, men i de senere år har langt fra alle fået det rette tilbud om genoptræning og rehabilitering. Og det skal der rettes op på, siger ministeren på et samråd torsdag på Christiansborg. Her havde hun dog ikke flere penge med til kommunerne, som i dag har opgaven med at sørge for at hjælpe hjerneskadede danskere med at få genoptræning: - Jeg tror ikke nødvendigvis, at det er flere midler, der er behov for, når indsatsen for personer erhvervet hjerneskade skal være bedre, siger Astrid Krag og fortsætter: - Det handler måske mere om, at personale på sygehuse og i kommuner bliver bedre til at udrede personers samlede funktionsnedsættelse. Så der bliver et anvendeligt billede af, hvor der skal sættes ind. Og så de rette fagligheder sættes i spil i første forsøg. Kommunernes forening, KL, erkender at der problemer på området og udsteder ifølge Jyllands-Posten en række løfter om blandt andet øget brug af specialiserede hjernecentre og ensartede tilbud over hele landet. Det skriver Jyllands-Posten. - Vi kunne have gjort det bedre. Vi har været for dårlige til at inddrage specialistviden, siger Anny Winther (V), formand for KL's socialudvalg til Jyllands-Posten, og understreger, at hjerneskadede borgere fremover i højere grad skal sikres hjælp af specialister. - Det kan ske enten ved at bruge hjerneskadecentre med specialister eller ved at få specialisterne ud i lokalmiljøet. På Christiansborg bliver KL's nye løfter til hjerneskadede modtaget med tilfredshed fra flere partier. - Jeg er enig i, at det skal gøres bedre, og løftet om en hjerneskadekoordinator i hver kommune lover godt, siger Venstres socialordfører Hans Andersen til Jyllands-Posten.

Mest læste i dag

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) vil have styrket indsatsen for hjerneskadede, der har brug for genoptræning.

Hvert år får 2500 danskere en hjerneskade af for eksempel en blodprop i hjernen eller efter en voldsom trafikulykke, men i de senere år har langt fra alle fået det rette tilbud om genoptræning og rehabilitering.

Og det skal der rettes op på, siger ministeren på et samråd torsdag på Christiansborg. Her havde hun dog ikke flere penge med til kommunerne, som i dag har opgaven med at sørge for at hjælpe hjerneskadede danskere med at få genoptræning:

- Jeg tror ikke nødvendigvis, at det er flere midler, der er behov for, når indsatsen for personer erhvervet hjerneskade skal være bedre, siger Astrid Krag og fortsætter:

- Det handler måske mere om, at personale på sygehuse og i kommuner bliver bedre til at udrede personers samlede funktionsnedsættelse. Så der bliver et anvendeligt billede af, hvor der skal sættes ind. Og så de rette fagligheder sættes i spil i første forsøg.

Kommunernes forening, KL, erkender at der problemer på området og udsteder ifølge Jyllands-Posten en række løfter om blandt andet øget brug af specialiserede hjernecentre og ensartede tilbud over hele landet. Det skriver Jyllands-Posten.

- Vi kunne have gjort det bedre. Vi har været for dårlige til at inddrage specialistviden, siger Anny Winther (V), formand for KL's socialudvalg til Jyllands-Posten, og understreger, at hjerneskadede borgere fremover i højere grad skal sikres hjælp af specialister.

- Det kan ske enten ved at bruge hjerneskadecentre med specialister eller ved at få specialisterne ud i lokalmiljøet.

På Christiansborg bliver KL's nye løfter til hjerneskadede modtaget med tilfredshed fra flere partier.

- Jeg er enig i, at det skal gøres bedre, og løftet om en hjerneskadekoordinator i hver kommune lover godt, siger Venstres socialordfører Hans Andersen til Jyllands-Posten.