Kreuzigers sag forstyrrer Riis' planer

Tjekken Roman Kreuziger ligner en rytter som de 29 andre på Tinkoff-Saxo-cykelholdet, som i disse dage og uger er på træningslejr på Gran Canaria.

Men stjernerytteren er ikke som de andre, for den internationale cykelunion og antidopingorganisationen Wada mener, at hans biologiske pas fra 2012 afslører uregelmæssigheder, der indikerer brug af doping.

Sagen kostede ham deltagelsen i Tour de France og Vuelta a Espana i år.

Roman Kreuziger bedyrer sin uskyld og har forklaret, at uregelmæssighederne skyldes en behandling for en defekt i skjoldbruskkirtlen.

Senest blev han i efteråret frikendt af Tjekkiets olympiske komité, men UCI og Wada har anket frifindelsen til sportsdomstolen CAS. Der ligger sagen nu og trækker yderligere ud.

Sagen påvirker Tinkoff-Saxo, selv om den stammer fra Kreuzigers tid på Astana-holdet.

Bjarne Riis er Tinkoff-Saxos sportslige leder, og han er bekymret på sin rytters vegne, fordi det virker urimeligt at skulle vente så længe, og samtidig mangler han selv at vide, om han kan bruge tjekken eller ej.

- Vi mener, at tingene er gjort rigtigt. Det er derfor, at han stadig er her omkring holdet. Men det påvirker os jo. Det kan også påvirke holdet en hel del, siger Riis, som med sikkerhed vil have tjekken på Tour de France-holdet, hvis han er fri til at køre.

Roman Kreuziger går rundt på golf-resortet på Gran Canaria som en del af holdet, men man ser ham stort set kun omkring træningen. Han vil ikke risikere at skade sin sag ved at tale om den.

- Han tager det pænt, men selvfølgelig er han ramt af det. Han ved jo ikke, om han er købt eller solgt. Han ved ikke, om karrieren måske er slut, siger Bjarne Riis.

Selv om Roman Kreuziger ikke ønsker at tale offentligt om sin sag, lagde han for få dage siden en mængde resultater af sine blodprøver frem for offentligheden.

Det gjorde han på hjemmesiden kreuzigercase.cz, som er lavet af hans forsvar. Her skriver han følgende I et åbent brev.

- Jeg fordømmer doping og snyd i sport. Jeg anser det biologiske pas for at være et fremragende værktøj. Ikke desto mindre må der være klare regler for brugen af det. Hvis der ikke er det, er det ubrugeligt og kan bruges til at smide hvem som helst ud af sporten.

- Jeg er aldrig testet positiv for doping. På trods af det har jeg nu gået rundt i uvished i halvandet år i forhold til, jeg får lov til at dedikere mig selv til mit livs passion og fortsætte min karriere.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip