Kristian Jensen udstikker velfærdsgaranti

26/09/2012 10:59

Newspaq

Nyheder
Overfor Clement Kjersgaard på DR2 fastholdt Venstres næstformand tirsdag aften, at Venstres varslede reformkurs slet ikke vil betyde forringelser i velfærden efter et regeringsskifte: - De ansatte i den offentlige sektor skal levere servicen med færre ressourcer. - Vil Danmark under en Venstre-ledet regering kunne opretholde det samme niveau i velfærd som idag? spørger Clement. Jensen svarer: Ja, hvis det er den velfærd, borgerne oplever. Nej, hvis det er et spørgsmål om at bruge lige præcis den samme del af BNP på den offentlige sektor. I udsendelsen giver Jensen et eksempel på rationaliseringspotentialet: - Bladet "Danske Kommuner" har en artikel om "Udbetaling Aalborg Pension", som har indrettet sig anderledes i arbejdsgangen med så stor succes, at lederen har indført 3 timers betalt motion i arbejdstiden, for at de ansatte ikke skal kede sig. Ifølge Jensen er rationaliseringspotentialet i den offentlige sektor så stort, at man vil kunne fastholde det nuværende velfærdsniveau og samtidig give penge til andre formål: - Vi kan gøre det på en måde, så vi kan frigjort ressourcer til at bruge andre steder - enten på skattelettelser eller til at løfte andre områder.

Mest læste i dag

Overfor Clement Kjersgaard på DR2 fastholdt Venstres næstformand tirsdag aften, at Venstres varslede reformkurs slet ikke vil betyde forringelser i velfærden efter et regeringsskifte:

- De ansatte i den offentlige sektor skal levere servicen med færre ressourcer.

- Vil Danmark under en Venstre-ledet regering kunne opretholde det samme niveau i velfærd som idag? spørger Clement. Jensen svarer: Ja, hvis det er den velfærd, borgerne oplever. Nej, hvis det er et spørgsmål om at bruge lige præcis den samme del af BNP på den offentlige sektor.

I udsendelsen giver Jensen et eksempel på rationaliseringspotentialet:

- Bladet "Danske Kommuner" har en artikel om "Udbetaling Aalborg Pension", som har indrettet sig anderledes i arbejdsgangen med så stor succes, at lederen har indført 3 timers betalt motion i arbejdstiden, for at de ansatte ikke skal kede sig.

Ifølge Jensen er rationaliseringspotentialet i den offentlige sektor så stort, at man vil kunne fastholde det nuværende velfærdsniveau og samtidig give penge til andre formål:

- Vi kan gøre det på en måde, så vi kan frigjort ressourcer til at bruge andre steder - enten på skattelettelser eller til at løfte andre områder.