Kvindelig fundet i grønt område: Bliver obduceret i dag

Endnu ved ingen, hvem den dræbte kvinde, som er fundet i et grønt område i Kongens Lyngby, er.

Men politiet har en formodning, fortæller Morten Kaare Pedersen fra Nordsjællands Politi.

- Vi har noget, vi arbejder i retningen af, men vi har ikke fået et endeligt ID, siger vicepolitiinspektøren.

En 31-årig mand blev, allerede inden liget blev fundet, anholdt i sagen.

Han nægter sig skyldig i drab, men har tilstået vold med døden til følge. Det skete onsdag ved et grundlovsforhør ved Retten i Lyngby, hvor manden blev varetægtsfængslet. Han er psykisk syg, oplyste hans forsvarer, Lone Refshammer, i retten.

Efter at have fået et tip anholdt politiet manden tirsdag eftermiddag. Et større område ved hans bolig i Kongens Lyngby blev afspærret, og politiet afsøgte stedet med hunde.

Sent tirsdag aften fandt efterforskerne den dræbte kvinde. Politiet har tidligere oplyst, at kvinden formentlig er mellem 40 og 50 år.

Hun skal obduceres torsdag eftermiddag, siger Morten Kaare Pedersen.

- Vi arbejder intensivt. Det ligger os meget på sinde at kunne melde noget ud, selvfølgelig af hensyn til de pårørende, men også af hensyn til den almindelige viden i befolkningen, siger han.

Hvordan kvinden blev dræbt, ved politiet endnu ikke. Drabet skulle ifølge sigtelsen have fundet sted den 27. juli om eftermiddagen i Kongens Lyngby.

Også den 31-åriges nabo har været anholdt. Han nægter sig skyldig, og ved grundlovsforhøret valgte dommeren at løslade ham. Beviserne mod ham var ikke stærke nok, lød begrundelsen.

For at man kan blive varetægtsfængslet, skal der være en begrundet mistanke om, at man har begået en forbrydelse. Det fandt dommeren ikke, at der var. Men manden, der ligeledes er 31, er fortsat sigtet.

Grundlovsforhøret blev holdt bag lukkede døre efter anmodning fra både anklager og forsvarer, og politiet har generelt været tilbageholdene med at give oplysninger i sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip