Kvindelig turist fra Schweiz gruppevoldtaget i Indien

En kvindelig schweizisk turist er blevet udsat for en gruppevoldtægt i den centrale del af Indien, oplyser politiet i landet lørdag. Således er hun det seneste offer i en række af grove seksuelle overgreb i Indien.

Kvinden var på cykeltur med sin mand i Madhya Pradesh - der er et yderst fattigt område i Indien - fredag aften, da syv til otte mænd overfaldt parret.

Mens offerets mand blev holdt tilbage, voldtog gerningsmændene den schweiziske kvinde. Efter overfaldet bestjal de parret for alt, hvad de havde med sig, forklarer politiet.

Sagen sætter endnu en gang fokus på de mange seksuelle overfald, som piger og kvinder udsættes for i et af verdens mest folkerige lande.

I starten af marts blev to kvinder bortført og udsat for gruppevoldtægt nær den indiske hovedstad, New Delhi, og blot et par dage før blev en 19-årig kvinde bortført og voldtaget af tre mænd i en rickshaw ved et populært indkøbscenter i bydelen Ghaziabad.

Videre blev en 25-årig kvinde ligeledes i starten af marts udsat for en gruppevoldtægt, da hun mødte op til en jobsamtale i en park i det østlige New Delhi.

I en fjerde gruopvækkende sag er en treårig pige indlagt på hospitalet i den sydlige delstat Kerala, hvor hun behandles for de skader, som hun ligeledes pådrog sig under en voldtægt.

Ifølge politiet blev pigen fundet liggende bevidstløs på jorden af en flok skolebørn, efter at hun var forsvundet tidligere på dagen.

Den treårige pige havde angiveligt været udsat for en gruppevoldtægt , der påførte hende så alvorlige skader, at hun nu har gennemgået flere operationer.

De seneste voldtægter puster til den allerede voldsomt ophedede debat om piger og kvinders sikkerhed i Indien.

Da en 23-årig kvinde blev voldtaget til døde på en bus i New Delhi i december, gik tusindvis af mennesker på gaden for at protestere mod et forkvaklet kvindesyn i det stærkt mandsdominerede indiske samfund.

Siden årsskiftet er der alene i hovedstaden registreret fire voldtægter om dagen. Det er dobbelt så mange som i samme periode sidste år.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip