Letbane på vej til Danmarks tredjestørste by

Mellem 10 og 11 millioner passagerer vil årligt få glæde af en ny letbane i landets tredjestørste by, Odense. I forbindelse med den netop indgåede finanslovaftale mellem regeringen, Venstre og Konservative er der afsat 1,1 milliarder kroner til projektet.

En VVM-undersøgelse (Vurdering af Virkninger på Miljøet) er allerede sat i gang, og det forventes, at anlægsarbejdet går i gang i 2016. Letbanen forventes åbnet i 2020.

- Der er ingen tvivl om, at letbanen vil sikre et robust kollektivt trafiksystem i Odense, siger transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) i en skriftlig kommentar.

Letbanen bliver 14,4 kilometer lang og skal blandt andet stoppe ved Odense Banegårdscenter, Rosengårdcentret, Syddansk Universitet, Nyt Odense Universitetshospital og Hjallese Station.

Odenses netop genvalgte borgmester, Anker Boye (S), roser projektet til skyerne.

- Det er en historisk dag for Odense. Investeringen i Odense Letbane er den største statslige infrastrukturinvestering i Odense, siden staten etablerede motorvejen i 1980’erne. Det bliver ikke meget større, siger Anker Boye i en skriftlig kommentar.

Den samlede pris for den kommende letbane vil ligge på cirka 2.4 milliarder kroner. Ud over det statslige tilskud bliver den finansieret af midler fra Region Syddanmark og Odense Kommune.

Letbanen får 26 stationer i alt, fra Tarup i nord til Hjallese i syd. Det anslås, at letbanen vil blive benyttet af 35.600 passagerer om dagen, og der er afgang hvert 10. minut fra alle stationer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip