Løkke shopper fly for milliarder: Verden er en anden

Verden er blevet mere farlig, og derfor er det nødvendigt med indkøb af nye militære kampfly til en samlet udgift på 56,4 milliarder kroner.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på torsdagens pressemøde, hvor det kom frem, at regeringen indstiller til et indkøb af 27 F-35-fly.

Ved sidste forsvarsforlig så verden anderledes ud, og derfor var det ikke nødvendigt med de store militære investeringer, forklarede han.

- Den sikkerhedspolitiske situation i Europa i dag er en anden, end da vi lavede det sidste forsvarsforlig, hvor vi og andre lande tog en fredsdividende hjem. Den er nu blevet udfordret af et aggressivt Rusland, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Med fredsdividende mener han den besparelse på udgifter til militæret, som sker på grund af fredelige forhold i verden.

- Der tegner sig store ændringer i verden. Rusland, Mellemøsten, Nordafrika ... Verden er rykket tættere på en stribe dybt komplicerede konflikter i form af skrøbelige stater og terrorisme.

- Det understreger, hvor vigtigt det er, at Danmark fortsat kan tage vare på vores sikkerhed. Vi skal passe på vores land og vores værdier. Det skal vi gøre herhjemme, og det skal vi gøre ude i verden, sagde Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip