Lydoptagelser fra advokat-drab: Drabsmand var afslappet

Det er en bemærkelsesværdig fattet og rolig gerningsmand, man kan høre på en lydoptagelse fra fogedretten i København, hvor en 67-årig morfar sidste år skød og dræbte advokat Anders Lindholt og forsøgte at dræbe sin tidligere svigersøn.

Lydoptagelsen kommer fra den 67-årige drabsmands egen diktafon, som han havde i lommen under hele episoden i retten.

På lydoptagelsen, som er synkroniseret med en videooptagelse fra gangarealet i Retten i København, kan man høre, at morfaren inden drabet taler med dommeren om nogle papirer, som morfaren har med, men som han ikke vil give advokaten.

Den 67-årige efterligner på lydoptagelsen med skabet stemme, hvordan den 57-årige advokat tidligere nægtede at tage imod papirerne. Herefter siger dommeren, at han skal holde op. Ellers kan han ikke komme med næste gang.

Efter cirka 15 sekunder hører man det første skud efterfulgt af høje skrig, som vidner om, at den tidligere svigersøn er ramt af skud fra morfarens oversavede jagtgevær. Flere skud følger.

Morfaren var til stede i fogedretten i stedet for sin datter. Sagen drejede sig om samvær i forbindelse med datterens og svigersønnens fælles barn på tre år.

På videooptagelserne fra retten kan man se svigersønnen og derefter morfaren, som er yderst rolig, komme ud af retssalen.

- Jeg kommer aldrig igen, det lover jeg, råber den tidligere svigersøn.

Til det svarer morfaren fattet, at det ved han, at han ikke vil holde, hvorefter han skyder mod ham en gang mere.

Senere hører man morfaren blive anholdt af politiet ude på gaden foran retten. Her småsludrer han med betjenten og forklarer, at han har et oversavet gevær i tasken, og at han har skudt to personer i retten.

- Det er en sag om mit barnebarn, som er kørt af sporet.

- Jeg har ladet op til det her, fra jeg savede geværet over i går. Vi kan ikke mere. Advokaten har været et svin, som siger, at barnet bare skal følge med. Han er en lille dreng på tre år, siger morfaren til politiet.

Morfaren har mandag forklaret i Retten på Frederiksberg, at han ville have dræbt sig selv efter at have skudt svigersønnen og advokaten. Han havde dog ikke taget nok ammunition med.

Sagen ventes at blive afgjort torsdag i Retten på Frederiksberg.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip