Mange vælgere: Dansk Folkeparti er klar til regering

Dansk Folkeparti kan roligt skifte retorikken ud og gå efter en plads i regeringen efter næste valg, hvis flertallet skulle gå hen og blive blåt.

I hvert fald mener 44 procent af de adspurgte i en måling fra TNS Gallup for BT, at Dansk Folkeparti er regeringsdueligt. Samtidig mener 45 procent også, at partiet skal arbejde for at komme i regering.

41 procent af de i alt 1158 repræsentativt udvalgte vælgere er til gengæld uenige i, at Dansk Folkeparti er regeringsdueligt. 35 procent mener heller ikke, at partiet skal forsøge at komme med i en regering, skriver BT.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har gang på gang sagt, at partiet ikke ønsker at blive en del af en blå regering. Men partiets vælgere er ifølge målingen uenige med deres formand. 78 procent af DF's vælgere mener, at partiet skal arbejde for at komme i regering.

Det samme mener lige godt halvdelen af Venstres vælgere - nemlig 54 procent. 52 procent af venstrevælgerne i målingen siger ja til, at Dansk Folkeparti er regeringsdueligt.

- Selvfølgelig kunne vi stille med et egnet ministerhold. Det kan vi da sagtens, siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, der svarer på partiets vegne, mens Kristian Thulesen Dahl holder ferie, til BT.

- Spørgsmålet er, om det er klogt. Og der har Kristian altså besluttet, at det ikke er klogt at komme med i en regering efter næste valg. Under alle omstændigheder er det ham, der beslutter, hvad vi gør, når valgresultatet foreligger, fortsætter Søren Espersen.

Han siger, at DF "selvfølgelig" skal i regering en dag. Bare ikke nu.

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, siger til BT, at hun først vil se resultatet efter næste valg, før hun vil kommentere, hvilken sammensætning en eventuel Venstre-ledet regering ville få.

/ritzau/

 

Dagens Gossip