Mette: Svage ledige er den største udfordring

I det offentlige skal forskellige faggrupper samarbejde bedre om at skaffe job til de svageste 800.000 danskere på overførselsindkomst. De skal enten i job eller uddannelse.

Det siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til Mandag Morgen.

- Denne gruppe udgør en af samfundets største udfordringer, siger hun.

- Det er ikke mindst vores meget store gruppe af ufaglærte, som jeg vil betegne som konjunkturgidsler, siger Mette Frederiksen.

- De fik ikke en uddannelse, dengang de var unge. De har måske været på arbejdsmarkedet, dengang det gik godt i 00'erne, inden for byggeriet eller andre områder, forklarer Mette Frederiksen.

Hun ønsker, at såkaldt socialøkonomiske virksomheder er mere aktive på arbejdsmarkedet. socialøkonomiske virksomheder ansætter personer med for eksempel nedsat arbejdsevne, handicap eller sociale og psykiske problemer.

Desuden skal efteruddannelse være en naturlig del af jobbet, mener hun.

Mette Frederiksen peger på, at gruppen med den højeste ledighed er de 25-29-årige ufaglærte.

- Ni ud af 10 kontanthjælpsmodtagere under 30 år har ikke gennemført en erhvervskompetencegivende uddannelse. Det er simpelthen en alt for usikker situation at sætte dem i, for antallet af ufaglærte arbejdspladser falder, siger Mette Frederiksen.

Regeringen har bedt et udvalg kortlægge barrierer for at etablere og udvikle flere såkaldt socialøkonomiske virksomheder.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip