Minister vil straffe lærlinge-nøl i København

Dagligt arbejder omkring 400 mand med at bygge en cityring i København. Men selv om der er tale om et projekt til over 20 milliarder kroner, er der kun blevet plads til to unge lærlinge.

Og det skuffer i høj grad transportminister Henrik Dam Kristensen (S):

- Jeg lægger stor vægt på, at der etableres en ordning for lærlinge, som virker, skriver han i en mail om sagen til Ritzau.

Allerede i efteråret 2012 stod det klart for Metroselskabet, der står bag det store projekt, at den italienske entreprenør Copenhagen Metro Team ikke lever op til en aftale om, at 5-7 procent af de timelønnede ansatte skal være lærlinge.

- Det er helt åbenbart, at den ordning, som Metroselskabet først fik etableret, ikke har virket efter hensigten. Det skuffer mig, lyder det fra Henrik Dam Kristensen.

Transportministeren er nu klar til at agere, hvis ikke en ny ordning for lærlinge, som afventer godkendelse i Byggeriets Uddannelsesnævn under Undervisningsministeriet, kommer til at virke:

- Virker den ikke, må der gribes til mere håndfaste midler fremover. Jeg ser frem til at høre nærmere om sagen på det førstkommende møde med Metroselskabet, siger Henrik Dam Kristensen.

Det næste møde i ejerkredsen bag Metroselskabet er 30. april.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip