Muhammed-film udløser voldsbølge i Pakistan

Det kom fredag til mange nye voldsomme protester i muslimske lande mod den omstridte film "Innocence of Muslims" og franske karikaturtegninger.

Myndighederne i Pakistan siger, at mindst 13 mennesker er blevet dræbt, og at op mod 200 er blevet såret under uroligheder og gadekampe fredag i forbindelse med protester mod den amerikansk-producerede film.

- Ni mennesker blev dræbt i Karachi, mens fire blev dræbt i Peshawar, siger hospitalskilder.

Antallet af sårede i Karachi, Peshawar og hovedstaden Islamabad er sammenlagt 195.

Tusindvis af mennesker gik på gaden i forskellige demonstrationer i Karachi, der har over 18 millioner indbyggere.

I Karachi kom det til skudvekslinger mellem politi og demonstranter, og flere blev dræbt eller såret, da de kom i krydsild.

I Peshawar i den nordlige del af Pakistan blev biografer stukket i brand. Et øjenvidne fortæller, at en hærgende menneskemængde stormede Shama-biografen, der lokalt er notorisk kendt for at vise film, der betragtes som pornografiske.

I Islamabad havde mange demonstranter flag, der viste, at de støtter islamistiske grupper.

Mange af demonstranterne var bevæbnet med køller, og det kom til gadekampe, da de forsøgte at trænge frem til Islamabads velbevogtede ambassadekvarter og det amerikanske konsulat ved at kaste med sten mod politiet og flytte vejspærringer i området.

I Libanon deltog hundredvis af både sunni- og shiamuslimer i protester, og i byen Sidan var der blevet erklæret "en vredens dag" mod fornærmelser af profeten. Tusindvis af shiamuslimer gik på gaden efter fredagsbønnen i den østlige by Baalbek.

I Bangladesh var omkring 10.000 mennesker på gaden for at demonstrere mod den omstridte film og et fransk satirisk magasin, der i denne uge bragte karikaturtegninger af profeten Muhammed.

90 procent af Bangladeshs 153 millioner indbyggere er muslimer.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip