Nadals vanskelige rute til Wimbledon-finale

Rafael Nadal blev seedet som nummer fem ved Wimbledon. Og dermed får Nadal en yderst svær vej i forsøget på at nå frem til finalen af grand slam-turneringen, som begynder i næste uge.

Det betyder, at den nykårede French Open-vinder kan tørne ind i enten Novak Djokovic, Andy Murray eller Roger Federer allerede i kvartfinalen.

De tre tennisstjerner er seedet henholdsvis nummer et, to og tre og skal sammen med verdens nummer fire, David Ferrer, fordeles i de to turneringshalvdele.

Nadal, som vandt Wimbledon i 2008 og 2010, rykkede lidt pudsigt ned som verdens nummer fem efter sin ottende titelsejr i French Open, mens taberen i finalen, David Ferrer, overhalede Nadal på verdensranglistens fjerdeplads.

Det skete, fordi Nadal kun forsvarede sine point fra 2012-sejren i Paris, mens Ferrer vandt en masse point til verdensranglisten med sin finaleplads.

Andy Murray, som blev seedet til at nå årets Wimbledon-finale, har intet problem med at tørne ind i den tidligere spanske verdensetter, hvis det er sådan, det ender.

- Jeg melder mig gerne frivilligt til at møde Rafa i kvartfinalen, hvis nogen tilbød mig det, siger Murray til BBC.

- Man kan sige, at hvis jeg nåede forbi den kamp, så ville semifinalen måske ikke blive lige så hård. Men hvis man ønsker at vinde de største turneringer, så er man nødt til at besejre de bedste spillere i verden.

- Det betyder egentlig ikke det store, hvordan lodtrækningen ender, mener Murray.

Wimbledons arrangører bruger ud over verdensranglisten også de seneste præstationer på græs som pejlemærke for seedningerne.

Nadal, som har vundet 12 grand slam-titler i karrieren, tabte sensationelt i anden runde til Lukas Rosol i sidste års Wimbledon.

Det har været med til at afgøre, at Nadal ikke rykker op blandt de fire bedst seedede spillere i turneringen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip