Nelson Mandela får det bedre og bedre

Sydafrikas tidligere præsident Nelson Mandela har det godt igen, efter at han onsdag aften i sidste uge blev indlagt på hospitalet i Johannesburg med en lungeinfektion.

Det fortæller Mandelas kone ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Madiba har det godt. Madiba får det bedre og bedre, sagde Graca Machel sent torsdag refererende til den tidligere præsidents klan-navn.

Den 94-årige Nelson Mandela har, fra han blev indlagt forrige onsdag, reageret godt på den medicinske behandling - og efter at lægerne fjernede overflødig væske omkring hans lunger for at bekæmpe infektionen, kunne han atter trække vejret uden problemer.

Den nylige indlæggelse har fået den nuværende præsident Jacob Zuma til at opfordre det sydafrikanske folk til at have Nelson Mandela med i sine bønner, og også den amerikanske præsident, Barack Obama, har fortalt, at han har "Madiba" i sine tanker.

Han var kortvarigt indlagt til et tjek tidligere i marts, efter at han i december var indlagt i næsten tre uger som følge af en lungeinfektion efter en galdestensoperation på et hospital i Pretoria.

Nelson Mandela var en af grundlæggerne af Den Afrikanske Nationalkongres, ANC, som i dag har magten i Sydafrika.

Han sad i fængsel i 27 år under apartheidstyret, men blev løsladt i 1990. Tre år senere modtog han Nobels fredspris, og året efter blev han valgt som den første sorte præsident i Sydafrika.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip