Norsk ministers stedfar forsvundet i Algeriet

Fem af de 13 nordmænd, der var på gasfeltet i det sydlige Algeriet, da det blev angrebet i onsdags, savnes fortsat sent søndag aften.

De arbejder for Statoil, der er med til at drive feltet, og søndag aften har Statoil offentliggjort navnene på de fem savnede.

Det viser sig, at en af dem er den 58-årige Tore Bech. Han er gift med moren til Norges udviklingsminister, Heikki Holmås.

- Det er med sorg og fortvivlelse, at jeg har fået at vide, at min mors mand, Tore Bech, frygtes dræbt i gidseldramaet i Algeriet. Han var Statoils pladschef, vicepræsident for operationer, på In Aménas, da gidselaktionen skete, siger Heikki Holmås i en udtalelse.

Gasfeltet ligger i In Aménas tæt på grænsen til Libyen. Otte af de 13 nordmænd fra gasfeltet er altså i god behold nu, men de fem andre har været savnet, lige siden gidseldramaet begyndte.

Lørdag meddelte Algeriet, at dets sikkerhedsstyrker havde nedkæmpet de sidste gidseltagere, der imidlertid dræbte syv udlændinge, inden de selv blev dræbt.

Søndag er der dog fundet yderligere seks gidseltagere på det store gasfelt, og de seks er i live og anholdt, lyder det fra lokale medier.

Det er således ikke klart, hvor de fem nordmænd er. Der savnes også fortsat enkelte britiske statsborgere.

- Indsatsen for at bringe klarhed gennem eftersøgning og redning fortsætter med uformindsket styrke. Vi står samlet i denne tunge tid og tænker på de pårørendes dybe uvished og fortvivlelse, siger Helge Lund, koncernchef i Statoil, søndag aften.

Sent søndag citerer Reuters algeriske sikkerhedskilder for at sige, at i alt 48 gidsler er dræbt.

/ritzau/NTB

 

 

Dagens Gossip