Ny milliardaftale skal sikre mere bæredygtigt fiskeri

Et bredt flertal i Folketinget har indgået en aftale, der skal puste mere liv i de danske havne og sætte skub på den bæredygtige udvikling i dansk fiskeri.

Det oplyser fødevareminister Dan Jørgensen (S) i en pressemeddelelse:

- Med aftalen skaber vi rammerne for vækst, job og liv på vandet og i de danske havne, og samtidig passer vi bedre på fiskebestandene og vandmiljøet, siger fødevareministeren.

Samlet set er der afsat 1,3 milliarder kroner, som blandt andet skal gå til at udvikle og støtte investeringer i fiskeriredskaber og -udstyr, der begrænser miljøpåvirkning på for eksempel havbunden.

Ud over at skåne miljøet er hensigten at hjælpe de danske fiskere med at håndtere indførelsen af EU's kommende udsmidsforbud.

Forbuddet, der træder i kraft til nytår og glæder Dan Jørgensen, betyder, at fiskerne fremover skal tage alle deres fangster med i land.

- Udsmidsforbuddet er et syvmileskridt mod en mere bæredygtig udnyttelse af havets ressourcer. Derfor sætter vi turbo på udviklingen af bedre redskaber, så fiskerne kan målrette deres fiskeri, siger Dan Jørgensen og tilføjer:

- Derudover sætter vi også penge af til blandt andet at øge værdien af fiskernes fangster og til at åbne afsætningsmuligheder, så vores fiskere kan få noget mere for deres varer.

For at fremme "vækst og beskæftigelse i yderområderne" skal der for pengene gøres en særlig indsats for fiskeriområderne ved at etablere lokale fiskeriauktionsgrupper.

Aftalen er vedtaget af regeringen, Dansk Folkeparti, De Konservative, Enhedslisten, SF og Venstre for perioden 2014-2017, og pengene kommer primært fra EU's Hav- og Fiskerifond.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip