Nye anholdelser i Toulouse-terrorsag

Fransk politi har anholdt to personer, der mistænkes for at være i ledtog med Mohamed Merah, den unge franskmand som dræbte syv mennesker i Toulouse i foråret ved et al-Qaeda inspireret terroranslag, siger kilder i politistyrken til det franske nyhedsbureau.

En mand ved navn Charles Mencarelli er blevet anholdt i byen Albi, mens hans tidligere partner er blevet anholdt i Toulouse. De mistænkes begge for at have hjulpet Merah med hans handling, oplyser politiets kilder.

Merah skød og dræbte en rabbiner, tre jødiske skolebørn og tre franske elitesoldater, inden han selv blev dræbt. Han havde forinden været belejret i en lejlighed i 32 timer af elitestyrker.

En bror til Merah har fortalt, at han ikke handlede alene. En anden bror er stadig anholdt og mistænkes for at have været medsammensvoren.

Den franske efterretningstjeneste fik hård kritik, da det kom frem, at den havde overvåget Merah i flere år, men havde undervurderet, hvor radikal han var blevet.

Merah, som var en småkriminel, der blev trukket ind i et ekstremist-miljø, optog selv sine angreb på film og tilstod angiveligt til politiet, inden han blev dræbt af skud. Hans familie har hævdet, at han blev "likvideret."

Mohamed Merah har selv fortalt, at han har modtaget instrukser om angrebene fra al-Qaeda under et ophold i Pakistan.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip