Nye flyselskaber har kurs mod København

Flyselskabernes sommerprogram for næste år er lige blevet præsenteret, og ifølge branche-sitet chech-in.dk vil der næste år være nye selskaber med nye ruter ud af Københavns Lufthavne i Kastrup.

Hjemmesiden skriver således, at engelsk-finske Flybe satser på danske indenrigsruter, mens ungarske Wizz Air måske vil flyve til Østeuropa.

Alt i alt bliver der cirka 150.000 flyvninger til og fra København næste år fra marts til oktober, hvilket vil være cirka samme antal som i år.

- Om ungarske Wizz Air åbner på København er et åbent spørgsmål.

- Men de har i hvert fald bedt om slots til ruter fra København til henholdsvis Ungarns næststørste by, Debrecen, og Arad i det vestlige Rumænien, siger direktør for Airport Coordination Denmark, Frank Holton til hjemmesiden.

Finsk-engelske Flybe fløj i år fra januar til november mellem Stockholms-lufthavnen Bromma og København, men lukkede derefter ruten.

Det betyder dog ikke, at selskabet har opgivet at flyve fra København. Ifølge chech-in.dk har selskabet bedt om mere end 5600 slots, hvilket vil gøre det til lufthavnens fjerdestørste.

Flybe har meddelt Airport Coordination Denmark, at selskabet fra næste sommersæson vil flyve fra København til Bornholm, Bromma og Karup.

SAS, der har præsenteret en ny større satsning med 10 nye ruter ud af København i forlængelse af den store spareplan, sidder på cirka halvdelen af flyvningerne ud af København.

 

 

Dagens Gossip