Oprykker-træner før FCM-kamp: Slutspillet er en drøm

17 point efter 16 kampe. En sjetteplads i Boxer Dameligaen. Og dermed med en slutspilsplads snublende nær før de sidste seks runder i grundspillet.

Jo, Silkeborg-Voel KFUM's oprykkerhold har imponeret i håndboldligaen. Ikke mindst på hjemmebane, hvor holdet har vundet seks af otte kampe, blandt andet over Viborgs danske mestre tidligere i januar.

- Vi er selvfølgelig stolte af sæsonen indtil nu, ikke mindst de seneste tre kampe, siger Silkeborg-Voels cheftræner, Jakob Andreasen, før torsdagens hjemmekamp mod FCM Håndbold.

Silkeborg-Voel, der har vundet tre kampe på stribe, besætter lige nu den sjetteplads, der efter grundspillet giver adgang til slutspillet. Holdet har fire point ned til HC Odense på syvendepladsen.

Jakob Andreasen maner dog til besindighed.

- Vores mål er stadig at blive i ligaen. Hvis vi med to kampe tilbage har et forspring på to point, så kan vi godt snakke slutspil, men Odense har et fantastisk stærkt hold, og der er mange kampe tilbage.

- Det vil være fuldstændig uhørt, hvis et oprykkerhold kommer i slutspillet, og det vil være fantastisk at være med til. Men slutspillet er ikke en målsætning, det er en drøm, siger Jakob Andreasen.

I første omgang gælder det kampen mod FCM Håndbold, der lige som Silkeborg-Voel har vundet tre kampe i træk i ligaen.

- Kampen mod FCM er en, man både frygter og glæder sig til. FCM er det hold, der nok kan ramme det højeste topniveau i Danmark lige nu, siger Jakob Andreasen.

Han er ikke mindst imponeret af FCM-målmanden Sabine Englert.

- Når hun præsterer, så er der bundhold, der har præsteret kun at score mellem fire og seks mål på hende i løbet af en halvleg. Det skal vi selvfølgelig helst undgå.

- Vi skal bringe dem i situationer, hvor de begår fejl, så vi kan straffe dem. Vores defensiv skal bide skeer med deres offensiv, så vi kan få brudt deres angreb og lave kontraspil mod dem, siger Jakob Andreasen.

Hans hold har allerede været i kamp fire gange i januar, efter at Boxer Dameligaen lå stille i december på grund af EM.

Silkeborg-Voel-træneren fornemmer, at hans hold slider lidt i det i øjeblikket, selvom storskytterne Anne Cecilie La Cour og Jette Hansen senest imponerede med henholdsvis 11 og otte mål i 36-31-sejren hjemme over Skive fH.

- På papiret ligger der ikke point i kampen mod FCM. De ser ud til at være i stærkeste opstilling, mens vi ser ud til at være lidt pressede.

- Vi gik i et par måneder uden at spille, og pludselig skal vi så spille fem kampe i januar. Det har været hårdt, siger Jakob Andreasen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip