OVERBLIK: Her de fire temaer SF går til valg på

SF holder landsmøde i weekenden. Her vil der blandt andet være fokus på de fire mærkesager, som SF gør til valg på:

* Børn

- SF vil inden for den næste valgperiode afsætte to milliarder kroner, så der kan ansættes flere voksne i daginstitutionerne. Det skal sikre, at der fremover er tre børn per voksen i vuggestuerne og seks børn per voksen i børnehaverne.

* Ældre

SF vil bruge fire milliarder kroner på et et "nedskæringsstop" i ældreplejen, så kvaliteten ikke daler, når der i de kommende år kommer cirka 90.000 flere folkepensionister. Partiet vil også forhøje ældrechecken med 25 procent betalt af en skat på finansielle transaktioner.

* Dagpenge

SF vil muligt halvere genoptjeningskravet til dagpenge fra et år til seks måneder. Samtidig ønsker partiet dagpengeperioden forlænget med et år, så man fremover kan få dagpenge i tre år.

* Et grønnere Danmark

SF vil presse på for, at Danmark overgår til 100 procent vedvarende energi i 2050. Samtidig vil man stille skrappere krav til landbruget, der bliver betegnet som "en af de største trusler mod den danske natur".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip