Politiet gaflede flere ton hash sidste år

Politiets intensive fokus på de kriminelle, der står bag handlen med hash, resulterede i 2013 i den største beslaglagte mængde hash de seneste 10 år.

Rigspolitiets seneste opgørelse over beslaglagte stoffer viser, at der i 2013 blev beslaglagt knap 3300 kilo hash.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det tryk, som vi lægger på de kriminelle i blandt andet rocker- og bandemiljøet, har bidraget stærkt til de gode resultater, siger vicepolitiinspektør Tormod Christensen fra Nationalt Efterforskningscenter i en pressemeddelelse.

- Derfor fortsætter vi med at presse de bagmænd, der tjener store summer på handel med ulovlige stoffer, fastslår han.

Københavns Politi, der især har haft fokus på hashhandlen i Pusherstreet på Christiania og i Nørrebroparken, tegner sig alene for de 2017 kilo, viser opgørelsen.

Politiet lykkedes imidlertid også med beslaglægge en rekordstor mængde kokain sidste år.

Tallene for beslaglagte stoffer varierer ifølge Rigspolitiet erfaringsmæssigt meget fra år til år, og når det gælder kokain, så rykker især en række større beslaglæggelser ved det samlede resultat, som i 2013 havner på knap 681 kilo.

Dels skyllede knap 140 kilo kokain op på den jyske vestkyst i løbet af året, og dels blev der i Østjylland fundet 341 kilo kokain fordelt på fire indsmuglinger.

Til gengæld blev der sidste år beslaglagt en bemærkelsesværdig lav mængde ecstasy. 7706 tabletter fandt politiet, hvilket er det laveste antal i 14 år.

Derimod blev der beslaglagt en stigende mængde MDMA, som er det aktive stof i ecstasytabletterne.

Der blev således sidste år fundet 12,82 kilo MDMA, viser opgørelsen. Den mængde kan ifølge Rigspolitiet omregnes til mellem 50.000 og 64.000 tabletter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip