Politiet vil fængsle vild Arriva-bombemand

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi kræver en 46-årig mand varetægtsfængslet, efter at manden mandag i et Arriva-tog mellem Ulstrup og Langå hævdede, at han var terrorist.

Manden er sigtet efter straffelovens paragraf 183 a, der blandt andet handler om at gribe ind i manøvreringen af offentlige transportmidler. Strafferammen for paragraffen er fængsel på livstid.

- Det er noget, som man ser på med meget strenge øjne, fortæller politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi.

En eventuel straf i Arriva-sagen vil dog langt fra komme i nærheden af fængsel på livstid. Nu skal en dommer i Randers i første omgang tage stilling til, om manden skal varetægtsfængsles.

- Der vil blive afholdt grundlovsforhør i dag klokken 11.30 ved Retten i Randers, siger Mogens Brøndum.

Ifølge politiets sigtelse skaffede manden sig adgang til togets førerkabine. Her hævdede han, at han ville udløse en eller flere bomber om bord, hvis ikke toget standsede.

Manden hævdede ifølge sigtelsen også, at han havde flere hjælpere om bord.

Mandens trusler fik lokomotivføreren til at standse toget. Politiet blev tilkaldt, togets 80 passagerer blev evakueret, og manden blev anholdt.

Derefter gik politiet i gang med at gennemsøge toget med bombehunde for at se, om der var hold i mandens trusler. Det var der ikke, og sidst på eftermiddagen blev toget frigivet.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip