Pytlick garenterer sejr over Makedonien

Trods den fornemme og meget overraskende sejr over Frankrig torsdag aften kan det danske kvindelandshold fortsat ryge ud af den indledende pulje ved håndbold-EM.

Hvis danskerne taber til Makedonien, og Frankrig får point mod Sverige, er det slut, men det kommer ikke til at ske, fastslår landstræner Jan Pytlick på fredagens pressemøde i serbiske Nis.

- Vi taber ikke til Makedonien. Hvis vi spiller på det niveau, som vi skal spille på, så kan jeg ikke i min vildeste fantasi forestille mig, at vi taber den kamp, siger Jan Pytlick.

Makedonerne har tabt de to første kampe med 13 og 11 mål og har mest imponeret med deres højrøstede fans.

Men selv om Pytlick er sikker på, at danskerne lørdag aften spiller sig i mellemrunden, kræver han ydmyghed fra sit mandskab inden mødet med det uortodokse Balkan-hold.

- Mit arbejde bliver at indprente ydmyghed og respekt om det hold, vi skal møde. Jeg skal sørge for, at holdet kommer lidt ned på jorden igen.

- Det her handler om, at vi både skal kunne vinde og spille godt i sådan nogle kampe. Som nyt hold er det noget af det sværeste bare at kværne løs mod sådan en modstander, siger Jan Pytlick.

Betydningen af en plads i mellemrunden kan næsten ikke overvurderes, mener landstræneren.

- Det betyder alt, at vi kommer videre. Det er jo vores målsætning, og jo, det betyder selvfølgelig også noget at have to point med over.

- Efter kampen mod Sverige så det ud som om, at vi måske ville komme med nul point, nu kan det lige pludselig være to, og det åbner selvfølgelig nogle perspektiver, siger Jan Pytlick.

Kampen mod Makedonien spilles lørdag aften klokken 20.15.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip