Qatar giver en milliard dollar til Gaza

Qatars udenrigsminister, Khaled al-Attiya, oplyser, at golfstaten vil donerer en milliard dollar - svarende til små seks milliarder kroner - til Gazas genopbygning.

- Staten Qatar annoncerer dets deltagelse i genopbygningen af Gaza med en donation på en milliard dollar, siger udenrigsministeren fra Qatar, Khaled al-Attiya, på donorkonferencen i Kairo ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Qatars donation overgår dermed den amerikanske på 212 millioner dollar, som den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, gav tidligere søndag.

Løfterne om penge til genopbygningen af Gaza kommer på en donorkonference i Kairo arrangeret af Egypten og Norge. Her udtalte John Kerry tidligere på søndagen sit ønske om og støtte til en revitalisering af fredsforhandlingerne mellem Israel og Palæstina.

Også Tyskland og England kom med donationer på konferencen på henholdsvis 50 og 32 millioner dollar.

Hverken Israel eller Hamas, der står på EU's terrorlisten, men praktisk talt styrer Gazastriben, var inviteret til donorkonferencen.

Israel har appelleret til, at landene sikrer, at deres donationerne ender hos civile myndigheder og ikke hos militante organisationer.

De palæstinensiske myndigheder har anslået, at det vil kræve fire milliarder dollar og tre år at genopbygge Gazastriben.

På donorkonferencen oplyste FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, at han tirsdag vil besøge Gazastriben.

- Jeg vil besøge Gazastriben på tirsdag for at lytte direkte til det palæstinensiske folk, sagde han og tilføjede, at han inden for "kort tid" også vil besøge Israel.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip