Regeringen vil redde 12.500 med dagpengejob

Regeringen har en aftale klar med 12.500 akutjob i den offentlige og private sektor, som er målrettet de dagpengemodtagere, der risikerer, at falde ud af systemet til nytår, erfarer Ritzau.

Aftalen er indgået med Dansk Arbejdsgiverforening, KL og Danske Regioner.

Der er ikke helt tale om en jobgaranti, som Enhedslisten har ønsket sig, men pakken betyder, at regeringen formentlig kommer et langt stykke i retning af at hjælpe de op mod 16.000 dagpengemodtagere, som ifølge Beskæftigelsesministeriets tal risikerer at falde ud af dagpengesystemet til nytår.

- Vi skaber 12.500 såkaldte akutjob. De er målrettet de mennesker, der er i fare for at have opbrugt deres dagpenge 1. januar, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til Radioavisen.

Ifølge statsministeren har arbejdsgiverne har lovet at skaffe de 12.500 akutjob.

- De påtager sig et meget stort samfundsmæssigt ansvar, siger statsministeren.

- Det vil vi gerne kvittere for, siger hun.

Derfor får arbejdsgiverne en kontant præmie på 25.000 kroner pr. job de skaffer.

- Det er en ekstraordinær situation med ekstraordinær løsning, siger statsministeren til Radioavisen.

Aftalen træder i kraft allerede fra 1. november og løber ind i 2013.

Spørgsmålet om, hvad der skal ske med de berørte dagpengemodtagere har været en alvorlig hovedpine for regeringen igennem flere måneder.

Særligt i SF og Socialdemokraternes baglande - men også hos De Radikale har der været talt højlydt om, at en rød regering ikke kan risikere at lade folk falde ud af dagpengesystemet, når dagpengeperioden fra nytår halveres fra fire til to år.

Aftalen om at halvere dagpengeperioden blev oprindeligt indgået, da Lars Løkke Rasmussen var statsminister mellem VKO og De Radikale. Men den nye S-R-SF-regering skrev aftalen ind i sit regeringsgrundlag, da man kom til magten sidste år.

Da den nye regering kom til magten valgte man at udskyde reformen med et halvt år, fordi mange danskere havde svært ved at finde arbejde i krisen.

Arbejdsløsheden er dog fortsat høj, og det har ført til kritik af regeringen for ikke at gøre nok for de arbejdsløse.

Helle Thorning-Schmidt har dog flere gange fastslået, at regeringen allerede har gjort meget for at skaffe job gennem den såkaldte kickstart og akutpakken, som var målrettet netop dagpengemodtagerne.

 

Dagens Gossip