Regeringskommission tjekker terrorregler

Regeringen vil lade en kommission granske terrorlovgivningen, som blev indført efter terrorangrebet mod USA 11. september 2001 og siden er strammet i flere omgange.

Det oplyser De Radikales skatteminister, Morten Østergaard, før partiets sommergruppemøde på DI's konferencecenter Gl. Vindinge nær Nyborg.

- Vi har brug for at fortsætte den succes, som politi og efterretningsvæsener har haft med at holde Danmark sikker for store terroranslag, som desværre har ramt andre steder, siger Morten Østergaard.

- På den anden side skal vi også - med (Norges fhv. statsminister) Jens Stoltenbergs berømte ord - sikre, at vi ikke træder de værdier under fode, som vi forsøger at forsvare: Den personlige frihed og borgernes retssikkerhed.

Danskerne skal vide, at Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) og Politiets Efterretningstjeneste (PET) beskytter dem mod terroranslag. Samtidig skal de være sikre på, at terrorlovgivningen ikke træder deres borgerlige rettigheder under fode, påpeger Morten Østergaard.

Derfor nedsætter justitsministeren i efteråret en kommission med eksperter, som skal granske terrorlovgivningen.

Spørgsmål: - PET har advaret mod en stor fare fra radikaliserede muslimer, som returnerer fra Syrien-krigen med militær træning. Er det Danmarks største terrortrussel?

- Det er vigtigt, at vort terrorberedskab hele tiden udvikler sig i takt med den trussel, vi står overfor. Jeg er meget tryg ved, at PET hele tiden vurderer, hvordan truslen udvikler sig.

- Men det er også vigtigt, at vi kan have en diskussion af, om vore redskaber stadig er de mest effektive, siger Morten Østergaard.

Han påpeger, at VK-regeringen efter juridisk kritik ændrede regler om administrative udvisninger. Senest har justitsministeren droppet noget af den logning af internet-aktiviteter, som er indført, men ikke anvendes i terrorbekæmpelsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip