Revision: Rod i Elæbæks ministerium

Kulturministeriet har ikke opfyldt de krav, der stilles til god og pålidelig regnskabsforvaltning. Det konkluderer Rigsrevisionens årsrevision af Kulturministeriet.

Rapporten fra Rigsrevisionen bliver offentliggjort dagen efter, at Statsrevisorerne bad Rigsrevisionen om en udvidet undersøgelse af arrangementer under tiden med Uffe Elbæk (R) som kulturminister.

- Det er Rigsrevisionens samlede vurdering, at forretningsgange og interne kontroller på de gennemgående områder generelt fungerede "ikke helt tilfredsstillende", konkluderer Rigsrevisionen.

Ifølge Rigsrevisionen har Kulturministeriet ikke haft godt nok styr på tjenesterejser og repræsentation, hvor der har været "mange fejl vedrørende kontering og moms".

Det var netop rapporten fra Rigsrevisionen samt en mundtlig orientering fra rigsrevisor, der førte til, at Statsrevisorerne onsdag bad Rigsrevisionen om at gennemføre en undersøgelse af Kulturministeriets arrangementer i 2011-2012.

- Der er tilflydt os oplysninger fra Rigsrevisionen om, at der i 2012 måske ikke har været det samme styr på tingene som tidligere, sagde Statsrevisorernes formand, Peder Larsen, onsdag til Ritzau.

Uffe Elbæk forlod posten som kulturminister i sidste uge efter postyr om fem arrangementer på Akademiet for Utæmmet Kreativitet, AFUK, hvor hans mand senere blev ansat.

Uffe Elbæk har selv tidligere været bestyrelsesmedlem i AFUK.

Rigsrevisionen skal nu undersøge både beslutningsgange, forretningsgange og interne kontroller omkring møder og repræsentationsudgifter i Kulturministeriet i perioden 2011-2012.

De omstridte fem arrangementer på AFUK skal også under lup.

I første omgang var det Folketingets Kulturudvalg, som bad om en undersøgelse. Formelt er det de politisk valgte statsrevisorer, som skal bede Rigsrevisionen om en undersøgelse.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip