Røde faner samlet i protest mod Vejlegården

Må 3Fs medlemmer blokerer en restaurant i månedsvis, fordi restauratøren har meldt sig ind i Kristelig Arbejdsgiverforening og valgt at tegne overenskomst med de ansatte i Kristelig Fagforening?

Det er, hvad Arbejdsrettens tre dommere skal tage stilling til i sagen om Vejlegården.

Hos LO siger advokat Pernille Leidersdorff-Ernst, der fører sagen for 3F, at en sympatikonflikt og en blokade er i orden. Men det er Kristelig Arbejdsgiverforening ikke enige i, og derfor er sagen nu endt i Arbejdsretten.

Og at sagen er højspændt vidnede det store fremmøde foran Arbejdsretten om, inden sagen gik i gang tirsdag.

Vejlegårdens restauratør, Amin Skov, blev mødt af over 30 blafrende blodrøde faner, tjenere i hvide skjorter og sorte butterfly, folk i gule sikkerhedsveste med 3Fs slogan på og toner fra John Mogensens "Der er noget galt i Danmark", da han ankom til retten.

- Det må eddermaneme ikke være sjovt for ham, lød det fra en af de mange demonstranter, der var mødt op foran Arbejdsretten.

Men det er ikke første gang, at Amin Skov møder fagbevægelsen helt tæt på. I marts i år begyndte 3Fs konflikt mod forpagteren af Vejlegården.

Og blokaden bredte sig som ringe i vandet. Blandt andet fik restauranten ikke hentet affald - ligesom posten ikke blev bragt ud til Vejlegården.

3F var i mange år det fagforbund, som Vejlegården havde tegnet overenskomst med. Men da Amin Skov kom til, blev den skrottet, og en ny blev lavet med Kristelig Fagforening.

Ifølge 3F var en tjener tidligere garanteret 130 kroner i timen på Vejlegården. Men med den nye overenskomst er en tjener kun garanteret 110 kroner i timen.

Sagen kører i Arbejdsretten tirsdag. Bagefter skal de tre dommere afsige dom i sagen. Det kan tage mellem 14 dage og op til to måneder, inden dommen er klar.

 

 

Dagens Gossip