Russer fængslet for spritsejlads i Øresund

En 59-årig russisk kaptajn fra et 90 meter langt fragtskib er onsdag blevet varetægtsfængslet i seks dage ved Københavns Dommervagt for at sejle beruset gennem Øresund, oplyser Københavns Politi.

Søværnets Operative Kommando (SOK) var i kontakt med kaptajnen på skibet Amethyst, der sejlede mod nord tirsdag aften. Under samtalen fik SOK mistanke om, at han var beruset og kontaktede politiet.

Den 59-årige blæste to gange i et alkometer. Den første viste en promille på 1,8, mens den anden viste 2,2. Det er kun tilladt at sejle med en promille på under 0,5.

Det er ikke første gang, at en russisk kaptajn sejler beruset rundt i danske farvande.

I begyndelsen af januar måtte politiet rykke ud på farvandet ved Nordsjællands kyst, da den 67 meter lange coaster Sunny Maria sejlede alt for tæt på strandbredden.

Det var først, da Lyngby Radio flere gange kontaktede kaptajnen, at han reagerede.

Lyngby Radio fik ham til at rette skibet op, så det ikke længere havde kurs direkte mod kysten, og han fik kastet anker ud for Hornbæk.

Siden forsøgte to maritime efterforskere at få den 60-årige kaptajn til at blæse i et alkometer, men måtte til sidst give op. Han var tilsyneladende så beruset, at han ikke kunne gennemføre testen.

Russeren blev efterfølgende idømt 30 dages fængsel og blev udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip