Russer tager føringen i tæt Tour de Ski

Intet er afgjort i dette års udgave af langrendsløbet Tour de Ski, der er et udmarvende etapeløb med syv etaper på 10 dage.

Efter lørdagens sjette etape ligger russiske Alexander Legkov på førstepladsen i den samlede stilling, men forspringet er så lille, at alt er muligt på sidste etape, der er ni kilometers klatring søndag eftermiddag.

Nummer to er nemlig Dario Cologna, der kun er otte sekunder bagefter, og den tredobbelte samlede vinder kan langtfra afskrives.

Lørdagens vinder blev Alexei Poltoranin fra Kasakhstan, der for anden dag i træk var først over målstregen, da han vandt et hårdt spurtopgør foran de to canadiere Len Valjas og Alex Harvey.

Mest bemærkelsesværdigt var det, at den norske superstjerne Petter Northug, der førte i den samlede stilling, kom i mål som nummer 28 næsten 30 sekunder efter vinderen.

Og med klatring som sidste disciplin ser det meget svært ud for nordmanden, der aldrig har vundet etapeløbet og nu er 20 sekunder efter Legkov.

Mens der stadig er højspænding i mændenes konkurrence, skal der ske meget dramatiske ting, hvis ikke vinderen af kvindernes Tour de Ski for fjerde år i træk hedder Justyna Kowalczyk, når den sidste etape er afviklet søndag middag.

Kowalczyk vandt lørdag sin fjerde etapesejr i dette års tour, da hun vandt 10 kilometer samlet start i klassisk stil med hele 33 sekunder ned til norske Kristin Steira.

I det samlede regnskab fører polakken med mere end to minutter foran en anden nordmand, Therese Johaug.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip