S: Ledige skal gå efter vikariater

Det nytter ikke, at mange ufaglærte går ledige, mens vikarbureauer ikke kan besætte job.

Sådan siger Socialdemokraternes arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen til, at vikarbureauer som Manpower, Randstad, Adecco og Assistance Personaleservice ifølge Berlingske ikke kan besætte job i industri, restauration og kontor, skønt mange ufaglærte går ledige.

- Selvfølgelig er det et problem. Vi skal selvfølgelig have besat alle job, vi overhovedet kan. Jeg vil opfordre folk til at søge de job, der er. Med den høje arbejdsløshed så vil det være dumt, hvis der er job, som ikke besættes, siger Leif Lahn Jensen

Manpower har godt 100 ledige job til ufaglærte. Randstad har haft 150 ledige job i et halvt år. Adecco og Assistance Personaleservice har svært ved at få ufaglærte.

Da ledige kan miste penge, hvis de tager et vikariat, vil LO ændre reglerne for supplerende dagpenge.

Et af problemerne er, at den ledige risikerer at komme ned på en lavere dagpengesats efter et endt vikariat, da dagpengesatsen regnes ud efter den lediges løn i sine seneste job.

Også regeringspartneren De Radikale vil gerne fjerne regler, der blokerer. Men det ændrer Leif Lahn-Jensen.

- Det overrasker mig, hvis De Radikale vil ændre reglerne for supplerende dagpenge. De var med til at forringe reglerne, dengang vi gik imod. Det er ganske interessant, hvis De Radikale mener noget andet nu, siger Leif Lahn Jensen.

Ubesatte vikariater skader de ledige ligesom sagerne om "Dovne" Robert Nielsen, der ikke forsager job trods ti år på kontanthjælp, og "Carina", som ikke kan klare sig for over 15.000 kroner efter skat om måneden i offentlige ydelser, mener han.

- Sådan nogle sager gør, at vi skal tænke om os om, hvad vi kan gøre, siger han.

 

Dagens Gossip