Sådan skal fodboldbøller bekæmpes

Det skal være slut med scener, som den der udspillede sig efter pokalkampen mellem Brøndby og FC København, hvor politiet måtte stoppe en baneinvasion og massiv ballade.

Justitsministeriet har i samarbejde med Rigspolitiet, Dansk Boldspil-Union (DBU), Divisionsforeningen og Danske Fodbold Fanklubber lavet en handlingsplan mod fodbolduro.

Planen indeholder 21 konkrete punkter, og det hele er udarbejdet for at dæmme op for fodbolduro.

Politiet får blandt andet adgang til videregive flere oplysninger om karantæneramte tilskuere, end politiet har i dag.

Det drejer sig om videregivelse af fotos og oplysninger om alder, signalement og klubtilhørsforhold, og eksempelvis vil fotos kunne videregives til de autoriserede kontrollører.

Karantæner til uromagere skal meddeles hurtigere, end de bliver i dag. Processen af det forløb må maksimalt vare en uge.

Politiet vil også få mulighed for at udstede karantæne til de tilskuere, der overtræder maskeringsforbuddet.

Den nuværende karantænezone på 500 meter udvides til tre kilometer på udebane, mens det fastholdes på 500 meter på hjemmebane.

- På den måde kan vi holde karantæneramte fans væk fra stadion og nærliggende værtshuse, siger politidirektør ved Rigspolitiet, Thorkild Foged.

Justitsminister Morten Bødskov (S) er meget tilfreds med samarbejdet med politiet og DBU, som har udmøntet sig i en omfattende handlingsplan.

- Det er en stor dag i dag, fordi vi er blevet enige om den handlingsplan, vi sidder med i dag, siger Morten Bødskov.

- Der er behov for at sætte ind over for dem, som laver uro eller slagsmål til fodboldkampe. Fodbold skal være en fest, mener justitsministeren.

/ritzau/