Sag om indespærret kone: De havde konfliktfyldt forhold

I en sag, hvor en kvinde angiveligt har været frihedsberøvet og udsat for daglige voldtægter af sin mand, fortæller et vidne fredag i Københavns Byret, at parret havde et meget turbulent forhold.

- Jeg havde indtryk af, at forældrene havde et meget svigende og ofte konfliktfyldt forhold, fortæller en mandlig sagsbehandler fra Københavns Kommune, der har været tilknyttet parret og dets to børn.

Parret kom angiveligt ofte med beskyldninger mod hinanden for efterfølgende at trække dem tilbage.

- Forældrene fremkom med nogle meget alvorlige gensidige beskyldninger mod hinanden. Anklager af meget alvorlig karakter, fortæller sagsbehandleren.

- Hun (konen, red.) forklarede, at tiltalte havde skubbet til børnene og slået dem, siger sagsbehandleren og fortæller, at konen efterfølgende trak alle beskyldningerne tilbage.

Sagen begyndte onsdag i Københavns Byret, hvor den tiltalte nægtede sig skyldig.

Det er i perioden fra den 9. januar til den 19. februar 2014, hvor den 33-årige angiveligt skulle have holdt sin kone indespærret og udsat hende for vold og voldtægter.

Inden da var børnene blevet placeret hos en plejefamilie. Den 33-årige er imidlertid også tiltalt for at have udøvet vold mod sine to børn på henholdsvis otte og ni år.

Sagsbehandleren fortæller dog, at han på intet tidspunkt har observeret, at børnene havde mærker, der kunne indikere, at de har været udsat for vold.

- Jeg vil tilføje, at det har været meget svært at vurdere, fordi forældrene kommer med meget modstridende oplysninger, påpeger han.

- Der er ingen tvivl om, at begge børn har været under stort pres og også har været presset til at lyve omkring, hvad der er foregået, siger han.

Den tiltalte er tyrkisk og har boet i Danmark siden 2006. Han taler ikke dansk og har derfor en tolk ved sin side, som oversætter alt, der foregår i retssalen.

Hans kone har derimod boet i Danmark i mange år og taler dansk. De har været gift i 10 år.

Der forventes dom senere fredag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip