Se alle de voldsomme billeder: 77 dræbt i spansk togulykke

Øjenvidner siger, at togulykken ved Santiago de Compostela i det nordvestlige Spanien lød som en voldsom eksplosion.

- Jeg var derhjemme og hørte noget, der lød som et tordenbrag. Det var meget højt, og der var en masse røg, siger den 62-årige Maria Teresa Ramos, der bor få meter fra det sted, hvor ulykken skete.

- Det er en katastrofe. Folk bryder sammen i gråd. Ingen har set noget som dette før, siger hun.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Toget med 218 passager om bord blev afsporet klokken 20.42 onsdag aften.

Den 39-årige Francisco Otero, der var i sine forældres hjem tæt på ulykkesstedet, siger, at han hørte "et voldsomt brag, som om der skete et jordskælv."

- Det første jeg så, var liget af en kvinde. Jeg har aldrig set et lig før, men det, som først og fremmest slog mig, var, hvor stille der var. Der var en masse stilhed, lidt røg og en lille brand, siger han og tilføjer:

- Mine naboer forsøgte at hjælpe folk, som var klemt fast i de ødelagte togvogne. De brugte små økser og forhammere, og det lykkedes dem at få dem ud med en håndsav. Det var uvirkeligt.

FÅ OVERBLIKKET: Her er de store togulykker i Europa

Et vidne siger til radiostationen Cadena Ser, at fire togvogne rullede rundt flere gange og til sidst lå oven på hinanden krøllet helt sammen.

Ulykken, der har kostet mindst 77 mennesker livet og kvæstet omkring 140, skyldtes efter alt at dømme, at toget kørte alt for hurtigt, siger kilder til avisen El Pais.

Personer, der deltager i redningsarbejdet og efterforskningen af ulykken, mener, at toget kom ind svinget med al for høj hastighed.

Hastighedsbegrænsningen er 80 kilometer i timen i den skarpe kurve, hvor samtlige af passagertogets vogne blev afsporet. Kilder siger til El Pais, at det lader til, at toget kom ind i kurven med en hastighed på over 180 kilometer i timen.

Ulykkestoget, der var trukket af to lokomotiver, har en topfart på over 200 kilometer i timen.

/ritzau/AFP

SE DE VOLDSOMME BILLEDER HER:

 

Dagens Gossip