Seks dræbt af lavine i de franske alper

Redningshold fandt søndag ligene af seks franske skiløbere, der blev ramt af en lavine i bjergmassivet Queyras i de franske alper.

De seks erfarne skiløbere i alderen 50 til 70 år tog lørdag ud på en længere tur i bjergmassivet mellem Italien og Frankrig, hvor en lavine blev udløst, oplyser myndighederne i regionen Hautes-Alpes.

Et redningshold på 18 medlemmer støttet af en helikopter og sporhunde fandt tre af ligene tidligt søndag i en lille dal i 2500 meters højde, inden dårligt vejr tvang myndighederne til at indstille eftersøgningen.

- De øvrige omkomne blev fundet senere søndag. De blev også fundet, der hvor lavinen ramte, siger kaptajn Sarah Chelpi fra det franske bjergpoliti.

Omkring 30 mennesker omkommer årligt ved lavineulykker i Frankrig, der tiltrækker skiløbere fra mange af verdens lande.

Ifølge Sammenslutningen for Udforskning af Sne og Laviner er 11 omkommet i denne sæson indtil nu.

To skiløbere på 51 og 60 år blev torsdag fundet døde, efter at de var blevet ramt af en lavine i bjergmassivet Ecrins i Alperne.

Fredag omkom en 46-årig kvinde ved en lavineulykke i Savoi regionen i Alperne tæt på grænsen til Italien, mens en britisk skiløber styrtede i døden efter at have mistet en ski på vej ned fra Mont Blanc.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip