Sexarbejdere sat i bås: Drive-in-bordeller er en kæmpe succes

For et år siden fik politikerne i den schweiziske by Zürich idéen til at installere “sex-kasser” rundt omkring i byen, i et forsøg på at forbedre sikkerheden for byens sex-arbejdere.

Nu viser det sig, at den idé har været en kæmpestor succes.

Det skriver Huffington Post.

Byens prostituerede har i høj grad taget imod muligheden for at have socialarbejdere i nærheden - og ingen pimps til at bestemme over sig. Derfor er de gået med til at flytte arbejdet fra byens mest populære prostitutionsområde til træ-kasser på størrelse med biler lige uden for byen.

Æggekage - Sådan laver du en gammeldags æggekage med bacon og tomat. En dejlig traditionel dansk sommerret, som kan laves på få minutter. Se opskriften her.

Hver lille kasse har en “panik-knap”, og i nærheden er der både brusebad, en café, og mulighed for at vaske tøj.

Omkring 15 prostituerede arbejder hver aften og nat i de statsfinansierede sex-kasser. Kunderne, som skal komme alene, kører så forbi kasserne og vælger én af pigerne ud, som så bliver samlet op i bilen, som parkerer i én af kasserne.

Det kræver bare, at sexarbejderne betaler et lille beløb i skat for at være med i kasse-ordningen.

Mojito - Selvom det kræver lidt mere arbejde at lave en mojito på grund af mynten, så er resultatet fantastisk. Den er super forfriskende og kan nydes på alle tider af året.

I Schweiz har prostitution været lovligt siden 1942, men branchen er ofte farlig at være i, fordi det har haltet med sikkerheden for sexarbejderne for pigerne.

- De hopper ind i biler til mænd, de ikke kender, og de ved ikke, hvor de bliver kørt hen. De bliver kørt ud af byen, ind i en skov, væk fra alting, sagde Ursula Kocher, der arbejder i et rådgivningscenter for sexarbejderne i Zürich, til BBC i forbindelse med indvielsen af prostitutionskasserne, sidste år.

Nu kan byens myndigheder se, at kasserne har været en stor succes, på trods af, at nogle af arbejderne ahr klaget over en lavere løn end tidligere.

- Den nye regulering af gadeprostitution er lykkedes med at beskytte både befolkningen og sexarbejderne, skriver byen i en pressemeddelelse til AFP.

Tjek din løn og se hvad andre tjener her. Vi har indsamlet de seneste løntal for alle typer erhverv i Danmark. Alt fra skraldemand, pædagog, sygeplejerske til ingeniør og gymnasielærer.

Seneste business nyheder fra Danmark og udlandet.

 

Dagens Gossip