Skatteministeriet lurede i Thornings papirer

Der gik ikke lang tid, fra Skatteministeriet modtog den første telefonopringning fra dagbladet B.T. om Stephen Kinnocks skatteforhold i sommeren 2010, før ministeriet var i højeste alarmberedskab.

Departementschef Peter Loft gav ordre til, at ministeriets embedsmænd skulle finde ud af, hvad der var "op og ned" i sagen. Og opgaven havnede hos chefkonsulent Michael Frank.

Michael Frank havde ikke selv adgang til at se borgernes personlige skattepapirer, men ved hjælp fra en kollega fik han adgang til Thorning-parrets oplysninger, fortæller han Skattesagskommissionen tirsdag.

- Når man får en henvendelse fra sin departementschef, er det hans ansvar, om det skal udføres eller ej. Man kommer ikke langt ved at sige: Arh, Peter, er det nu fornuftigt, siger Michael Frank.

Ved hjælp af oplysningerne kom Michael Frank frem til, at Stephen Kinnock efter alt at dømme ikke var skattepligtig i Danmark.

Muligvis kunne der være nogle mindre problemer i overførsler af fradrag til Kinnocks ægtefælle, men det var forhold, der var fuldt oplyst, konkluderede Frank.

Det fremgår af et notat, han udarbejdede til Peter Loft. Notatet indgår i Skattesagskommissionens tusindvis af bilag.

- Jeg har ganske kort tid til det. Men jeg rammer faktisk det, Skat København når frem til flere måneder senere, lyder det - ikke uden stolthed - fra Michael Frank.

Han fandt det ikke påfaldende, at departementschefen ville kende sagen grundigt, selvom det betød, at departementschefen fik private oplysninger om enkelte borgere.

- Jeg kan ikke påvise, at der ikke er gode grunde til, at han skulle have det her, siger Michael Frank.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip