Storbritannien: Video med britisk gidsel ser ægte ud

Ifølge Storbritannien peger alt på, at videoen, hvor Islamisk Stat halshugger den britiske nødhjælpsarbejder David Haines, er ægte.

Det siger landets udenrigsministerium søndag middag.

Oprørsgruppen Islamisk Stat (IS) har offentliggjort videoen, der efter gruppens eget udsagn viser halshugningen af det britiske gidsel.

- Alle tegn peger på, at videoen er ægte. Vi har ingen grund til at tro, at den ikke er, siger en talsmand fra udenrigsministeriet.

Billeder fra videoen, der er blevet offentliggjort sent lørdag aften, viser ifølge nyhedsmediet al-Jazeera den 44-årige brite ved siden af en maskeret mand.

Storbritanniens premierminister, David Cameron, er forfærdet over, at Islamisk Stat (IS) angiveligt har halshugget den britiske statsborger David Haines.

- Dette er et foragteligt og rystende mord på en uskyldig nødhjælpsarbejder.

- Vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at finde frem til disse mordere og sikre, at de bliver stillet til ansvar, uanset hvor længe det vil tage, sagde Cameron i en udtalelse.

David Haines blev kidnappet sidste år i Syrien efter at have været i det krigsramte land i få dage. Han var rejst dertil for at arbejde for den franske nødhjælpsorganisation Acted.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip