Texas-by: Dødstallet kan stige hvert minut

Adskillige mennesker er kvæstet, efter at en gødningsfabrik onsdag aften lokal tid eksploderede i den amerikanske delstat Texas.

- Der er sandsynligvis over 100 sårede, og der er også folk, der er døde, siger D.L. Wilson, talsmand for de lokale myndigheder, som endnu ikke ved, hvor mange ofre kæmpeeksplosionen har krævet.

- Dødstallet kan stige hvert minut. Vi har ikke det endelige tal endnu, tilføjer han.

Ulykken fandt sted i den lille by West, hvor der bor omkring 2700 indbyggere. Umiddelbart efter eksplosionen lød det fra den lokale tv-station KWTX, at mindst 60 mennesker havde mistet livet. Men tallet er endnu ikke bekræftet.

Eksplosionen opstod tilsyneladende, da der gik ild i en tank på fabrikken, rapporterer KWTX. Branden spredte sig til resten af bygningen, hvilket resulterede i det voldsomme brag.

Ifølge myndighederne er omkring halvdelen af byen blevet evakueret. Men vinden ændrer sig i løbet af natten, og derfor frygter man, at resten af byens indbyggere også må forlade deres hjem.

50-70 huse i nærheden af gødningsfabrikken er blevet blæst omkuld af den kraftige eksplosion, der har kastet murbrokker ud over et stort område.

En bygning med 50 lejligheder er blevet smadret, siger myndighederne, der også melder om skader på et lokalt plejehjem.

- Der var 133 mennesker på plejehjemmet. Alle er evakueret, men jeg kender ikke deres tilstand, siger D.L. Wilson.

Brandfolk fra en række byer i området er sendt til stedet for at hjælpe med redningsarbejdet. Men i øjeblikket nærmer redningsarbejderne sig ikke flammerne, da der er frygt for en ny eksplosion.

Mange af de sårede er kørt til behandling på hospitaler i nærheden, og nogle har mistet meget blod, skriver Reuters.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip