Thorning: Danmark er et fredeligt samfund

Weekendens terrorangreb i København kommer som et chok for et fredeligt samfund, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i et interview med CNN.

- Danmark er et fredeligt samfund. Vi oplever ikke den her slags, siger hun.

- To civile er døde, fordi de passede deres miljøer. Den ene bevogtede en jødisk konfirmation, og den anden deltog ved et debatmøde. Det er vi meget kede af.

Hun understreger samtidig, at det danske samfund vil gøre det nødvendige for at beskytte sine jødiske miljøer.

- De jødiske miljøer i landet er en del af det danske samfund, og vi vil gøre alt for at beskytte dem.

Under interviewet blev statsminister spurgt til, hvorvidt gerningsmanden er en såkaldt Syrien-kriger, der har kæmpet for Islamisk Stat (IS) i Syrien eller Irak. Det mener statsministeren, at det er for tidligt at sige noget om.

Hun varsler dog nye tiltag i kampen imod radikalisering.

- Der vil komme tiltag i den nærmeste fremtid, så vi kan bekæmpe disse personer, der vælger at forlade deres fredelige, demokratiske land for at tage ned og kæmpe, siger hun.

Under interviewet roser hun myndighederne for hurtigt og effektivt at håndtere situationen. Ifølge statsministeren var et modsvar på et terroranger planlagt, og det blev eksekveret effektivt, mener statsministeren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip