Thorning deltager i jødisk begravelse

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og justitsminister Mette Frederiksen (S) vil ifølge Ritzaus oplysninger være blandt deltagerne ved onsdagens begravelse af det jødisk offer for weekendens terroranslag.

Dermed vil regeringstoppen igen markere, at man står sammen med jøderne i Danmark mod terror. Det er også tidligere sket i forbindelse med blandt andet mindehøjtideligheden mandag aften i Fælledparken i København.

Det var foran synagogen i Krystalgade, at angrebet natten til søndag fandt sted. En gerningsmand forsøgte at få adgang til synagogen, hvor der blev holdt en konfirmationsfest med 80 gæster.

Mindst to politibetjente og den 37-årige jøde Dan Uzan stod vagt, da gerningsmanden begyndte at trække våben. De to betjente blev såret, mens Dan Uzan mistede livet.

Politiinspektør Peter Dahl fra Københavns Politis beredskabsafdeling fastslår, at der vil være skærpet sikkerhed ved begravelsen.

- Jeg kan bekræfte, at vi er opmærksomme på arrangementet, og at vi sammen med Politiets Efterretningstjeneste vil sørge for de nødvendige sikkerhedsmæssige tiltag, siger Peter Dahl.

Politiinspektøren ønsker ikke at oplyse nærmere om, i hvilket omfang politiet vil være til stede ved begravelsen.

Angrebet mod synagogen har fået landets jøder til at vågne op til en skræmmende virkelighed, der pludselig er rykket helt tæt på.

- Selv om vi går og siger, at det er det, vi har advaret imod og været bange for, så er vi alligevel i chok, når det sker, lød det søndag fra formanden for Det jødiske samfund i Danmark (DJS), Dan Rosenberg Asmussen.

Han har samtidig været kritisk over for det sikkerhedsniveau, som jøderne har været omgærdet af siden terrorangrebet i Paris, der endte med en gidseltagning i et jødisk supermarked.

Dan Rosenberg Asmussen er blandt talerne ved begravelsen, hvor også rabbiner Jair Melchior og tidligere overrabbiner Bent Lexner vil tale.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip