Tidligere AGF-topscorer: Stort at score mod Danmark

Særligt for én amerikansk fodboldspiller kan onsdagens venskabskamp i Aarhus mod Danmark blive helt speciel.

Aron Jóhannsson kickstartede sin karriere hos AGF fra sommeren 2010 til januar 2013, hvorefter han skiftede til hollandske AZ Alkmaar.

- Det vil være enormt stort at score mod Danmark. Jeg har før scoret på dette stadion, og forhåbentlig kan jeg gøre det igen, siger Jóhannsson.

Den 24-årige angriber med de islandske rødder fik sit gennembrud i Superligaen i efteråret 2012 med hele 14 mål, hvilket dengang gjorde ham til midlertidig topscorer i Superligaen.

- Aarhus er min anden hjemby, så jeg er meget begejstret over at være tilbage. Jeg kan ikke vente, til kampen starter.

- Aarhus betyder meget for mig. AGF var min første klub som professionel fodboldspiller, og det var her, jeg begyndte at score mål.

- Alt startede her, og jeg skylder AGF og byen meget. Forhåbentlig kan jeg give noget tilbage på banen mod Danmark, siger Jóhannsson.

Han håber på at få sin 10. landskamp for USA og score mod Danmark på NRGi Park i Aarhus.

- Det vil betyde meget for mig. Da jeg begyndte at spille i AGF, havde jeg ikke troet, at jeg skulle komme tilbage og spille for USA's fodboldlandshold mod Danmark.

- Det har været en lang rejse for mig, og jeg er meget spændt, siger Johannsson, som til daglig er holdkammerat med Simon Poulsen i AZ Alkmaar.

USA's stjerneangriber Clint Dempsey har pådraget sig en skade og går glip af kampen mod Danmark, så Jóhannsson er rykket tættere på en startplads.

- Jeg er klar og fit til at spille, men vi har 23 gode spillere, som kæmper om 11 pladser, men forhåbentlig får jeg nogle minutter. Danmark har et godt hold med mange gode spillere, siger han.

Kampen mellem Danmark og USA går i gang onsdag klokken 20.15.

/ritzau/

 

Dagens Gossip