Tivoli åbner juleaftensdag for første gang

Knap en million mennesker tog en tur i Tivoli sidste år, og den gamle have håber at lokke endnu flere af sted i år med et nyt 2000 kvadratmeter Alpeland og åbent juleaftensdag for første gang.

For to år siden testede Tivoli, om der skulle være åbent nytårsaftensdag. Det viste sig at blive en succes ifølge Tivoli selv med 23.000 gæster alene i 2013. Nu er den udvidede åbningstid kommet til julen.

- Nu tester vi, om juleaftensdag på samme måde kan appellere til et Tivoli-besøg, siger Dorthe Weinkouff Barsøe, underdirektør i Tivoli Brand & Kommunikation.

- Det tror vi bliver til glæde for de turister, der er i byen, de mange der har andre juletraditioner, end de klassiske danske og måske også dem, der holder en traditionel jul, men har nogle børn, der skal have eftermiddagstimerne til at gå, siger hun.

Julesæsonen i Tivoli begynder 15. november og i år er der et særligt stort Alpeland med træhuse, alpe-gasthaus og forlystelser. Alpelandet erstatter Russisk Jul, der har været en del af Jul i Tivoli siden 2011.

Samtidig med åbent juleaftensdag, så forlænges julesæsonen ind i det nye år til og med 4. januar uden afbrydelser.

Københavns Overborgmester Frank Jensen (S) mener, at den forlængede åbningstid skaber mere arbejde til københavnerne.

- Vi konkurrerer med andre storbyer om turister, så det er rigtig godt, at København bliver mere interessant om vinteren, siger Frank Jensen.

- Tivolis åbning ind i det nye år vil være til glæde for både københavnere og turister. Det giver mere beskæftigelse til alle de københavnere, der arbejder på hoteller, i restauranter og i detailhandlen, siger han.

Julens forestilling i Koncertsalen er den anmelderroste ballet "Nøddeknækkeren", hvor dronning Margrethe har skabt scenografi og kostumer. Nøddeknækkeren blev i 2012 set af 33.000 gæster.

For at bringe gæsterne i julestemning har Tivoli brugt syv tons gran, tre kilometer guirlander og flere end 200.000 lys.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip