Tv-kommentator dropper job efter doping-sag

Den tidligere cykelrytter Laurent Jalabert træder tilbage som tv- og radiokommentator for forskellige medier under årets Tour de France, som begynder på lørdag.

Det sker, efter at Jalabert i den franske avis L'Equipe er blevet beskyldt for at have taget epo under Touren i 1998, da han var aktiv for det spanske cykelhold Once.

Jalabert skulle efter planen have arbejdet for den franske radiokanal RTL samt fransk tv under Touren, men det bliver ikke til noget alligevel.

- For at være i stand til at forberede et forsvar, når tiden kommer, så har jeg på eget initiativ besluttet at stoppe mit arbejde som kommentator hos forskellige medier, siger Jalabert i en udtalelse.

44-årige Jalabert, som har vundet fire etaper i Touren, har forklaret, at han kun lige har læst om dopinganklagerne via pressen.

- Jeg ønsker ikke at spolere fejringen af den 100. udgave af Tour de France, og jeg vil heller ikke skade det image hos dem, jeg arbejder sammen med, siger Jalabert.

Jalabert indstillede cykelkarrieren i 2002 efter to sæsoner hos det danske cykelhold CSC, der blev styret af Bjarne Riis.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip