Tvivl til det sidste om at hæve efterlønnen

Uret tikker og deadline for at kunne hæve efterlønspengene uden at få skattesmæk nærmer sig med hastige skridt.

På mandag er det allersidste chance for at kontakte a-kassen og få udbetalt efterlønnen.

Og få dage før kassen smækker i, er CA a-kasses telefoner rødglødende.

- Vi bliver kimet ned og det er kommet meget bag på os. Det er overraskende fordi folk jo har kunnet hæve pengene siden 1. april. Men det er jo nok fordi det er en meget svært beslutning at tage, siger Lars Christensen, der er forsikringschef i CA a-kasse, til Newspaq.

I en ny rundspørge, som CA a-kasse har lavet, svarer seks ud af ti medlemmer, der har hævet pengene, at de har været i tvivl til det allersidste.

Telefonerne er nu rødglødende og de ansatte er kommet på overarbejde. Alene i de sidste par dage har 200 om dagen kontaktet a-kassen og bedt om at få hævet pengene.

- Det er jo svært at tage stilling til noget, der sker 20 år ude i fremtiden; hvordan ser arbejdsmarkedet ud og hvordan er helbreddet, det kan jeg egentlig godt forstå, at folk er i tvivl om, siger Lars Christensen.

Men det er ikke kun tvivlen om at droppe efterlønnen, der giver ekstra tryk på kedlerne. Rundspørgen viser, at hvert tiende har glemt, at de overhovedet har indbetalt til efterlønnen. På landsplan svarer det til 120.000 viser tal fra A-kassernes Samvirke ifølge BT.

- Vi har rigtig mange eksempler på, at folk har glemt, at de har penge stående. For eksempel har vi to medlemmer, der har indbetalt siden 1999, men glemt alt om det. De har begge fået 68.000 kroner udbetalt. Det er jo meget rare penge at få, når man helt havde glemt alt om dem, fortæller forsikringschefen.

Lars Christensen lover, at alle i a-kassen vil sidde klar ved telefonerne i de kommende dage og svare på tvivlsspørgsmål.

- Et af de helt store spørgsmål folk har er, om der er et seniorjob, når de har fem år tilbage inden pensionsalderen. Det bringer mange i tvivl selvom de har store pensionsopsparinger, siger han.

På mandag d. 1 oktober er det sidste chance for at slippe skattefrit.

Undersøgelsen er lavet blandt 445 medlemmer.

CA a-kasse er a-kassen for højtuddannede i erhvervslivet. A-kassen er a-kasse for cirka 44.000 medlemmer.

 

Dagens Gossip