Udenrigsministeriet følger al-Khawaja-sagerne tæt

Udenrigsministeriet følger sagerne tæt i Bahrain om den sultestrejkende og fængslede aktivist Abdulhadi al-Khawaja og hans datter, menneskerettighedsaktivisten Maryam al-Khawaja, der for en uge siden blev anholdt og fængslet - anklaget for vold mod politiet.

En domstol forlængede lørdag fængslingen i 10 dage. Chefen for Udenrigsministeriets Borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen, siger, at en repræsentant fra den danske ambassade i Riyadh overværede retsmødet.

- Retsmødet varede i fem minutter, og diskussionen gik på, om Maryam al-Khawaja var skyldig i vold mod politiet.

- Repræsentanten fra ambassaden fik lejlighed til at tale med hende, og vi har anmodet de bahrainske myndigheder om tilladelse til at besøge hende i fængslet, så vi kan få en mere grundig samtale med hende, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Samtidig er de danske myndigheder i kontakt med Maryam al-Khawajas forsvarsadvokat, der arbejder på at få overbevist dommeren om, at hun skal løslades. Hun nægter sig skyldig i anklagen om vold mod politiet. FN har flere gange opfordret til, at hun skal løslades.

Danmark har ingen repræsentation i Bahrain, og derfor er det medarbejdere fra ambassaden i Saudi-Arabien, der håndterer sagen.

Ambassaden besøgte hendes far, aktivisten Abdulhadi al-Khawaja, i fængslet torsdag i denne uge.

- Han er naturligvis noget svækket efter sin sultestrejke, som på det tidspunkt havde varet i over en uge. Han er i forvejen svækket af sultestrejken for to år siden, og vi holder øje med hans sundhedstilstand for at bistå ham bedst muligt, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Abdulhadi al-Khawaja blev fængslet på livstid i 2011 efter protester mod det sunnimuslimske kongedømme i Bahrain. I 2012 sultestrejkede han i 110 dage for at protestere mod sin fængsling.

Ole Egberg Mikkelsen oplyser, at sagen har haft høj prioritet hos de danske myndigheder.

- Sagen har været bragt op igen og igen. Vi har peget på, at der må findes en humanitær løsning. Han har nogle følgeskader efter at have været udsat for tortur.

- Vi har opfordret de bahrainske myndigheder til, at man får en måde, hvorpå han kan komme under behandling, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Han tilføjer, at torturskaderne er veldokumenterede i en rapport fra den bahrainske regering for år tilbage.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip