Ung mand i retten for Batman-massakren i USA

Den 25-årige James Eagan Holmes er tiltalt for at have dræbt 12 mennesker og såret adskillige andre i en biograf i delstaten Colorado i juli 2012.

En dommer har slået fast, at anklagemyndigheden har tilstrækkelige beviser til, at manden kan komme for retten.

- Vi har bestemt, at den tiltalte skal retsforfølges for alle anklagepunkter, lyder det i det 61 sider lange retsdokument, som oplister alle 166 anklager mod Holmes.

20. juli kastede den formodede massemorder to dåser med gas ind blandt publikum under midnatsvisningen på den seneste Batman-film "The Dark Knight Rises" i en biograf i Aurora, hvorefter han skød vildt omkring sig.

Manden var iført en gasmaske og skudsikker vest, og ud over de 12 dræbte blev 58 mennesker såret under skyderiet.

I løbet af de seneste dage har anklagemyndigheden blandt andet talt med vidner til den grusomme nedskydningen og gennemlyttet nødopkald til alarmcentralen, hvor man tydeligt kan høre skud og kaos i biografen.

Det var ellers ventet, at Holmes' advokater ville prøve at samle beviser til, at den unge mand var for mentalt ustabil til en retssag. Men i sidste ende droppede advokaterne planen, og Holmes skal nu møde i retten klokken 9 fredag morgen lokal tid.

Anklagemyndigheden har endnu ikke lagt sig fast på, hvorvidt man vil gå efter dødsstraf i sagen. Kun en person er blevet henrettet i Colorado, siden dødsstraffen blev genindført i 1976.

Holmes blev anholdt på parkeringspladsen ved biografen i Aurora få minutter efter den blodige massakre. Han overgav sig til politiet uden at gøre modstand. Han var inden angrebet kun kendt af politiet for en mindre færdselsforseelse.

Han droppede kort tid inden massakren ud af et ph.d.-program i forbindelse med et neurologistudium.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip